Zoeken

Home / Praktijkonderwijs / Onderwijs

Onderwijs

Ons onderwijs is gericht op het leren van (werknemers)vaardigheden. Deze leer je door ze veel in de praktijk te oefenen. De helft van lestijd bestaat daarom uit praktijkvakken en stages.

Wij werken met leerjaren. Leerlingen zitten tot en met leerjaar 5 bij ons op school. Iedere leerling krijgt het onderwijs dat past bij zijn leertempo en ontwikkeling.

Je eigen mentor

Meteen als je bij ons op school komt, krijg je een eigen mentor. Dat is een leraar die je helpt met al jouw vragen over school en die voor gesprekken bij jou thuis komt. Je houdt dezelfde mentor zolang als je bij ons op school zit.

Aandacht voor jouw ontwikkeling

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Daarvoor is het belangrijk dat je nadenkt over wat je wil leren en bereiken, zodat je daaraan kunt werken. Dat is best moeilijk. Dus daar helpen we je bij. Samen met je mentor maak je elk jaar je jouw Individuele Ontwikkelingsplan (IOP). Daarin staat bijvoorbeeld welke lessen en praktijkvakken je moet volgen om te bereiken wat jij wil worden. Dit plan bespreken jij en je mentor met je ouders.

Positive Behaviour Support (PBS)

In een omgeving waar je je veilig en fijn voelt, leer je beter. Daarom werken we op het praktijkonderwijs met PBS (positive behaviour support). We benaderen iedereen op een positieve manier. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen eerder een positieve gedragsverandering laten zien als ze positief worden benaderd. De drie belangrijkste waarden zijn: veiligheid, respect en groei. Onze leerlingen krijgen les in een veilige omgeving waar wij respect voor elkaar hebben, zodat zij kunnen groeien tot zelfstandige jonge mensen.

Themaweken

Tijdens het schooljaar zijn er drie themaweken. Deze gaan bijvoorbeeld over pesten, mediawijsheid, de liefde en een gezonde school. Tijdens de lessen is er aandacht voor deze thema’s en er zijn verschillende activiteiten die passen bij het thema.