Skip to content
Lingecollege

Ben je goed in Engels en wil je meer uitdaging? Dan is Cambridge English (CE) wel wat voor jou. CE is Engels op topniveau!

Je krijgt je 4 uur per week Cambridge Engels. Tot en meer leerjaar 3  is dat 1 uur meer dan de reguliere klassen Engels. Tijdens de lessen praat en schrijf je alleen Engels. Ook alle boeken zijn in het Engels. Vanaf het tweede jaar kun je kiezen voor CE. De opleiding duurt tot en met je eindexamenjaar. In drie jaar bereid je je voor op het officiële Cambridge Examen. Als je daarvoor slaagt, krijg je het internationaal erkende CE-diploma.

Week naar Engeland

Tijdens CE is er uitgebreid aandacht aan alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Zo eindig je op een veel hoger niveau dan bij ‘gewoon Engels’. Ook ga je in leerjaar 2 een week naar Engeland om je onder te dompelen in de Engelse cultuur en geschiedenis. Je logeert bij een Brits gastgezin. Daar kun je mooi laten horen hoe goed je Engels is geworden.

Internationaal erkend diploma voor B2 niveau

Wanneer je CE in mavo 4 CE afsluit met het examen, kun je met het certificaat aantonen dat je de Engelse taal op B2 niveau beheerst. Dit staat gelijk aan het niveau van Engels in havo 5. Dit kan je voordeel geven op je mbo-opleiding. Misschien wil je een tweetalige opleiding doen of studeren in het buitenland.

Daarnaast zijn CE-diploma’s internationaal erkend. Meer dan 15.000 universiteiten, grote bedrijven en regeringen zien het als een grote plus als jij een CE-diploma kan laten zien. Het staat dus goed op je cv!

Kosten

Aan CE zitten extra kosten vast. Deze worden per schooljaar vastgelegd en gecommuniceerd.

Selectie

Het niveau van CE is hoog. Daarom gelden er selectiecriteria. Affiniteit en motivatie zijn erg belangrijk. Vooraf worden er selectiegesprekken gevoerd. Uiteraard in het Engels.

Aansluiting havo

Ga je na je eindexamen naar havo 4? Dan kun je daar verder met CE. Je leert dan door voor het volgende niveau.

Lingecollege erkend als succesvol CE-opleider

Wist je dat onze school van Cambridge University een certificaat heeft ontvangen? Dit is een officiële erkenning dat het Lingecollege met veel succes opleidingen verzorgt voor de Cambridge English Exams!