Skip to content
Lingecollege

Leren door te doen. Dat doe je niet alleen op het beroepscollege, maar ook daar buiten. Door stage te lopen maak je kennis met de werkende wereld. De stages horen bij het lesprogramma.

In de tweede klas ga je tijdens de Bedrijvendag op bezoek bij verschillende bedrijven. Daar ontmoet je jonge werknemers. Je gaat met ze in gesprek over hun beroepsloopbaan. De Bedrijvendag organiseren we samen met de ondernemerscoöperatie Tiel.

Klas 3 – Algemene stage

Voor de meivakantie ga je in één week 20 uur stage lopen bij een bedrijf of een organisatie. Daar leer je hoe je je moet presenteren en hoe je om moet gaan met de regels van het bedrijf of de organisatie. Je zoekt zelf je stageplek. Jouw mentor begeleidt je hierbij.

Klas 3 – Maatschappelijke stage

Alle leerlingen lopen een maatschappelijke stage. Deze stage draagt bij aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Tijdens de maatschappelijke stage doe je (onbetaald) vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld een buurtcentrum of een dierenasiel. Of je gaat aan het werk voor een goed doel zoals Amnesty International of het Rode Kruis.

Klas 4 – Beroepsstage

In je laatste schooljaar loop je twee weken een beroepsstage. Deze doe je vóór de herfstvakantie. Je zoekt zelf een stageplaats. Je vakdocent helpt je hierbij.