Zoeken

Home / Lyceum

Lyceum

Op het Lingecollege lyceum leren we je hoe je regie kunt nemen op je eigen leerproces. Daarom bieden we je vanaf het begin veel keuzes aan. Natuurlijk begeleiden we je daarbij, zodat je steeds zelfstandiger en gemakkelijker je eigen pad kunt uitstippelen.

In elk leerjaar heb je in je lesrooster je een aantal LC-uren. Uit het lesaanbod voor de LC-uren kies je zelf welke vakken je volgt tijdens de LC-uren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra ondersteuning of meer verdieping voor een bepaald vak. Zo stel je zelf deels je lesprogramma samen en krijg je onderwijs op maat. Het keuzeaanbod wisselt elke periode.

Begeleiding van leerlingen

Goede begeleiding van onze leerlingen vinden we heel belangrijk. Want zo krijgt iedereen gelijke kansen om zichzelf te ontwikkelen. Elke klas heeft een mentor. In de brugklas heb je zelfs twee mentoren. Daarnaast heeft elke brugklas drie peer leaders. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die brugklasleerlingen het hele eerste jaar begeleiden.

Ruimte voor talent

We vinden het belangrijk dat je je talent ontdekt en verder kunt ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende talentrichtingen aan. In de brugklas maak je kennis met alle talentrichtingen. Vanaf de tweede klas kun je een talentrichting kiezen die bij je past.

Cambridge English

Als je goed bent in talen, vind je extra uitdaging in Cambridge English (CE). CE is een versneld en uitdagend traject voor leerlingen die zich meer willen verdiepen in de Engelse taal en cultuur en daar ook internationaal erkende certificaten voor willen halen.

Technasium

Het lyceum is een Technasiumschool. Dat betekent dat je vanaf de eerste klas het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) krijgt. Je kunt dit later ook kiezen als eindexamenvak. Tijdens de lessen O&O werk je aan oplossingen voor echte problemen van echte opdrachtgevers. Vaak gebruik je hiervoor techniek en technologie.

Sport

In de leerjaren 1, 2 en 3 kun je kiezen om extra sportlessen te volgen. Er zijn LC-uren Lichamelijke Opvoeding (LO) . Dit schooljaar voor het eerst bij wijze van pilot in zogenaamde Masterclasses.

Veilige omgeving

Om goed te kunnen leren, is het nodig dat je je fijn voelt op school. Onze school is een plek waar je jezelf kunt zijn. En waar je je veilig voelt om te leren en te groeien