Skip to content
Lingecollege

Als je graag en veel sport en daar ook een beetje goed in bent, kun je meedoen met de Sportklas. Je krijgt extra uren sport per week. En vanaf de derde klas kun je kiezen voor het examenvak LO2.

In de sportklas krijg je 2 uur per week extra sport en bewegen. Deze uren komen naast de reguliere gymlessen. Tijdens deze uren krijg je een verdieping op het basisprogramma van gym. En je doet sporten die niet in het basisprogramma zitten. Bijvoorbeeld rugby, boksen, waterpolo, waterskiën en activiteiten bij ‘t Wilgje.

Eindexamenvak LO2

Vanaf de derde klas kun je kiezen voor het vak LO2  Dit is een examenvak. Als je dit succesvol afrond, kun je je zonder toelatingstest naar het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) of de opleiding Sport & Management.

Kosten sportklas

Aan de sportklas zijn extra kosten verbonden voor aanschaf van sportkleding en activiteiten.

Selectie sportklas

Er geldt een selectieprocedure voor de sportklas. Je moet dus echt gemotiveerd zijn. De selectieprocedure bestaat uit een testmiddag waarin je uitgedaagd wordt op verschillende vaardigheden. Het is natuurlijk belangrijk dat je het leuk vindt om te sporten en dat je een behoorlijke bewegingsvaardigheid en een sportieve instelling hebt. En je moet goed in teamverband kunnen werken.