Skip to content
Lingecollege

Ben je goed in Engels en wil je meer uitdaging? Dan is Cambridge English (CE) wel wat voor jou. CE is Engels op topniveau!

Cambridge English is een versneld en uitdagend traject voor leerlingen die zich meer willen verdiepen in de Engelse taal en cultuur en daar ook internationaal erkende certificaten voor willen halen. CE volg je tot en met je eindexamenjaar.

Week naar Engeland

Tijdens CE is er uitgebreid aandacht aan alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Bovendien praat en schrijf je tijdens de lessen alleen in het Engels. Ook alle boeken zijn in het Engels. Zo eindig je op een veel hoger niveau dan bij ‘gewoon Engels’. Ook ga je in de derde klas een week naar Engeland om je onder te dompelen in de Engelse cultuur en geschiedenis. Je logeert bij een Brits gastgezin. Daar kun je mooi laten horen hoe goed je Engels is geworden.

Internationaal erkend diploma CE

In de brugklas kun je kennismaken met CE. In de tweede klas werk je in groepjes gericht aan de leerstof voor verschillende certificaten. Vanaf de derde klas kun je officiële CE-examens afleggen. Dat gebeurt in één van de landelijke examencentra in het midden van Nederland. In het eindexamenjaar doe je het officiële Cambridge examen. Als je daarvoor slaagt, krijg je het internationaal erkende CE-diploma. Meer dan 15.000 universiteiten, grote bedrijven en regeringen zien het als een grote plus als jij een CE-diploma kan laten zien. Het staat dus goed op je cv!

Kosten Cambridge English

Aan CE zitten extra kosten vast. Deze worden per schooljaar vastgelegd en gecommuniceerd

Selectiecriteria Cambridge English

In de brugklas kun je een introductietraject volgen voor CE. Aan het eind van de brugklas kies je of je verder wilt met CE. Er gelden wel selectiecriteria, want het niveau van CE is hoog. Je moet echt gemotiveerd zijn en gemiddeld een 7 halen voor Engels. Er worden selectiegesprekken gevoerd, uiteraard in het Engels. Ook is het nodig dat je vakdocent en je mentor positief oordelen over je deelname aan CE.

Lingecollege erkend als succesvol CE-opleider

Wist je dat onze school van Cambridge University een certificaat  heeft ontvangen? Dit is een officiële erkenning dat het Lingecollege met veel succes opleidingen verzorgt voor de Cambridge English Exams!