Zoeken

Home / Lyceum / Onderwijs

Onderwijs

Op het lyceum bieden we onderwijs op havo- en vwo-niveau. Op vwo-niveau kun je kiezen voor atheneum of gymnasium

Met een havodiploma kun je een hbo-opleiding gaan volgen. Of doorstromen naar 5 vwo. Een havo-opleiding duurt 5 jaar. Met een diploma van het atheneum of het gymnasium kun je naar de universiteit. Het belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken. Op het gymnasium krijg je dezelfde stof en op hetzelfde niveau als op het atheneum. Maar daarnaast krijg je nog les in Grieks en Latijn.

Instromen in de bovenbouw

Vanuit de mavo kun je verder leren op de havo. En na de havo kun je het vwo doen. Ook als je op een andere school zit, en geïnteresseerd bent in het lyceum, ben je van harte welkom. Als je vakkenpakket niet naadloos aansluit, lossen we dat op. En de eerste maanden bij ons op school word je goed opgevangen en wegwijs gemaakt. Zodat je snel je weg vindt en je thuis voelt.

Les in een splinternieuw gebouw

Vanaf schooljaar 2021-2022 krijg je les in een prachtig nieuw gebouw met veel licht en ruim van opzet. De inrichting van het gebouw sluit aan bij het doel om onze leerlingen steeds meer regie te geven over hun leerproces. Niet alleen kun je een talentrichting kiezen en zelf bepalen welke lessen je volgt tijdens LC-uren. De leergebieden bieden je de mogelijkheid om op een manier die jij wenst te werken aan opdrachten die je in de klas hebt gekregen..

Themaweken

Tijdens het schooljaar zijn er diverse themaweken. Deze gaan bijvoorbeeld over pesten, mediawijsheid, de liefde en een gezonde school. In een themaweek wordt het thema tijdens de mentorlessen de leerlingen besproken. Ook zijn er verschillende activiteiten rondom het thema.

Lingeweek

Aan het einde van elk trimester is er een Lingeweek. Dan zijn er culturele activiteiten, projecten en excursies. Deze hebben een duidelijke relatie met het lesprogramma en de sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Denk bijvoorbeeld aan projecten over ons cultureel erfgoed en gezondheid. Tijdens je tijd op het Lingecollege maak je ook een keer een buitenlandse excursie tijdens een van de Lingeweken.