Skip to content
Lingecollege

Leren doe je niet alleen op de mavo in het lokaal, maar dat doe je ook buiten het lokaal. Door op excursie te gaan en stage te lopen sta je midden in de (werkende) maatschappij. En daarin is veel te leren en te ontdekken.

Excursies mavo

Elk jaar staan er excursies op het programma. Je gaat bijvoorbeeld naar musea en je bezoekt bedrijven in de regio. In het eerste jaar ga je op survivalkamp. In het derde jaar kun je op reis naar het buitenland.  Of je kiest voor een excursie- en activiteitenprogramma rondom Tiel.

Maatschappelijke stage

Verspreid over leerjaar 3 en 4 besteed je minimaal 30 uur aan een maatschappelijke stage (MAS). Je doet dan vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, een sportvereniging of een dierenasiel. Sommige leerlingen gaan aan het werk voor een goede doelenorganisatie, zoals Amnesty International of het Rode Kruis.
Tijdens de maatschappelijke stage doe je veel ervaring op en leer je vaardigheden als verantwoordelijkheid nemen. Onze MAS-coördinator begeleidt jou bij jouw MAS.

Sportactiviteiten

Ieder jaar zijn één of meerdere sportdagen voor alle leerlingen. Je doet dan vaak andere sporten dan tijdens de gymlessen, bijvoorbeeld volleybal, schaatsen, zwemmen en skiën. De sportdagen zijn gewone schooldagen, deelname is dus verplicht. Als school doen we ook mee aan toernooien van Olympic Moves, een landelijke schoolsportcompetitie.

Cultuur

Met je klas ga je naar theater- en muziekvoorstellingen. Voorstellingen zijn in en buiten school. Het culturele aanbod heeft vaak een thema. Daardoor worden leerlingen uitgedaagd na te denken over thema’s als tolerantie en respect.