Skip to content
Lingecollege

Het doel van de ISK is dat leerlingen volwaardig kunnen meedoen aan de Nederlandse samenleving. Het onderwijs is vooral gericht op het leren van de Nederlandse taal, studievaardigheden en inburgeren.

Op de ISK bieden we onderwijs aan in drie verschillende routes:

  • Route 1 leidt op voor speciaal onderwijs, praktijkonderwijs of werk;
  • Route 2 leidt op voor vmbo-basis of mbo-entree;
  • Route 3 leidt op voor vmbo-kader/theoretisch, havo, vwo, kmbo niveau 3,4 of hbo

Dit betekent dat leerlingen die samen in één klas zitten vaak op verschillende niveaus les krijgen.

Programma op maat

Leerlingen krijgen ongeveer 20 lessen Nederlands in de week, 4 uur wiskunde, tekenen, handvaardigheid en sport. Sommige leerlingen krijgen Engels, praktijklessen of drama. We proberen voor iedere leerlingen een programma op maat te maken.

Activiteitenweken

Drie keer per jaar zijn er activiteitenweken. Er zijn dan geen lessen volgens het rooster, maar projecten over bijvoorbeeld burgerschap of stage. Ieder jaar bezoeken we een pretpark of hebben we een dagtrip naar een grote stad. We bieden vaak extra sport aan en gaan met leerlingen naar de bibliotheek.

Vervolgopleiding

Hoe lang je op de ISK zit, hangt af van je leeftijd, welk onderwijs je al hebt gehad en hoe snel je de stof oppikt. De ene leerling gaat na anderhalf jaar al naar een volgende opleiding. Een andere leerling moet erg wennen aan Nederland en blijft drie jaar op de ISK. Na de ISK kun je doorstromen naar een vervolgopleiding die past bij jouw niveau.