Skip to content
Lingecollege

Met een havodiploma van het Lingecollege kun je een hbo-opleiding gaan doen. Of doorstromen naar 5 vwo. De havo duurt 5 jaar.

Op de havo bieden we afwisseling, geven we je concrete taken en werken we veel aan je persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. De lesstof wordt in een flink tempo aangeboden. De lesstof is vaak hetzelfde als op het vwo, maar het wordt iets meer uitgelegd. En de opdrachten zijn praktischer dan op het vwo.

Onderbouw havo

In de onderbouw (klas 1, 2 en 3) leer je vaardigheden als samenwerken, leren om verantwoordelijkheid te nemen, studievaardigheden zoals plannen, onthouden en samenvatten. Natuurlijk krijg je ook vakken om een goede basis te leggen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis en kunstvakken.

Profielkeuze havo

Aan het eind van het derde jaar kies je je profiel. Een belangrijke keuze, omdat je kiest welke vakken je volgt in de laatste twee jaar van havo. En dat bepaalt welke vervolgopleidingen je kunt gaan doen.
Tijdens het hele derde jaar ben je bezig met de vraag ‘Wat wil ik in de toekomst?’, zodat je het profiel kiest dat het beste bij je past. We bieden alle profielen aan.
Meer over profielkeuze

Bovenbouw havo

In de bovenbouw (havo 4 en 5) bereid je je voor op je vervolgopleiding. Naast dat je kennis opdoet, is het belangrijk dat je leert om te met de grote hoeveelheid informatie die op alle vakgebieden beschikbaar is. Informatie opzoeken, selecteren, goed en kritisch lezen en toepassen is bij bijna alle vakken een onderdeel van het examenprogramma. Daarnaast komen de vaardigheden problemen oplossen, argumenteren, onderhandelen en samenwerken aan bod.

In de bovenbouw studeer je vaker zelfstandig tijdens schooluren en krijg je meer verantwoordelijkheid bij het plannen van de leerstof. Tijdens onderzoekuren vergroot je jouw vaardigheden die van belang zijn in het hoger onderwijs.