Skip to content
Lingecollege

Op het gymnasium van het Lingecollege volg je, naast het gewone vwo-programma, de vakken Grieks en Latijn.

In de tweede en derde klas van het gymnasium staan de vakken Grieks en Latijn allebei op je rooster. In de bovenbouw kies je bij je profiel voor één van deze twee vakken, of voor allebei.

Klassieke talen en cultuur op het gymnasium

De klassieke talen en cultuur geven je een stevige basis onder de andere vakken. Als je de structuur en opbouw van Latijn en Grieks begrijpt, helpt dat om andere talen beter te begrijpen. Door moeilijke teksten te lezen, leer je beter te analyseren. En dat kun je ook gebruiken bij de exacte vakken. Klassieke cultuur is ook onderdeel van de vakken Grieks en Latijn. Zo maak je kennis met de geschiedenis en kunst van de oudheid, maar ook met hun invloed op latere tijden. Wat kunnen we leren van de filosofen die vonden dat we bewuster van het leven moeten genieten?

Excursie gymnasium

In het vijfde jaar ga je op excursie naar Rome, waar de oudheid deel is van het dagelijks leven. Al eerder ga je op excursie naar andere plaatsen. Zoals het Paleis op de Dam in Amsterdam, waar de Nederlanders van de zeventiende eeuw afbeeldingen op de muren aanbrachten die verwijzen naar de verhalen uit de oudheid.