Zoeken

Home / Lyceum / Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding

Leerlingbegeleiding vinden we heel belangrijk. Zo krijgt iedereen gelijke kansen om zichzelf te ontwikkelen. Jouw ontwikkeling volgen we dan ook op de voet. We zorgen ervoor dat je de begeleiding krijgt die je nodig hebt.

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. In de brugklas heb je zelfs twee mentoren. Zo is er altijd iemand aanwezig bij wie je terecht kunt. Je mentor zorgt ervoor zorgt dat jij je prettig voelt in je nieuwe klas. Zit je ergens mee, dan kun je terecht bij je mentor. Je mentor begeleidt je bij het leren leren, volgt je studieresultaten en houdt in de gaten hoe het met jou gaat. Je ziet je mentor tijdens de mentorlessen en tijdens de lessen van het vak van je mentor. Daarnaast is de mentor de contactpersoon tussen je ouders en de school. We houden intensief contact met je ouders over hoe het gaat op school.

Peer leaders

Elke brugklas heeft drie peer leaders. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die  brugklasleerlingen het hele eerste jaar begeleiden. Dit helpt bij een soepele overgang van basisschool naar middelbare school. Peer leaders maken je wegwijs in de school. Ze staan voor je klaar als je vragen hebt en ze kunnen je helpen met je werk voor school. De peer leaders verzorgen ook lessen over bepaalde thema’s. Daarnaast begeleiden de peer leaders de activiteiten van de brugklas, zoals de introductieweek, sportactiviteiten en klassenuitjes.

Extra ondersteuning

Soms heb je wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld bij het leren op school of in het omgaan met je klasgenoten of docenten. We hebben genoeg mogelijkheden om je te helpen.