Zoeken

Niveaus

De extra sportlessen zijn voor leerlingen die het leuk vinden om te sporten, een behoorlijke bewegingsvaardigheid en een sportieve instelling hebben. Ook is het belangrijk dat je in teamverband kan werken.

Mavo: Sportklas

Het niveau van de specialisaties zijn hoog. Je moet dus echt gemotiveerd zijn om deel te nemen. De brugklas is een oriƫntatiejaar. Na de brugklas kan een leerling bij gebleken geschiktheid instromen in de sportklas. Past de sportklas bij de leerling, dan wordt toegewerkt naar afronding van lichamelijke opvoeding als volwaardig examenvak. De leerling die de sportklas heeft gevolgd in leerjaar 1 en 2, gaat in leerjaar 3 en 4 verder met een traject dat toegang geeft tot CIOS of Sport & Management.

Havo en vwo: Sport Versterkt

Bij Sport versterkt worden vaardigheden geleerd die later bij een vervolgstudie en baan goed van pas komen. Denk aan motiveren, samenwerken, leidinggeven en organiseren. Bij Sport versterkt gaat het erom dat je het leuk vinden om te sporten, een behoorlijke bewegingsvaardigheid en een sportieve instelling hebt. Ook is het belangrijk dat je goed in teamverband kan werken.

Daarnaast ben je:

  • in staat om andere vakken goed te onderhouden
  • enthousiast en gemotiveerd
  • sociaal en werk je graag in teamverband
  • sportief
  • een doorzetter