Zoeken

Home / Kom bij ons kijken!

Kom bij ons kijken!

De overstap van de basisschool naar het voortgezet is best groot en ook een beetje spannend. Het is belangrijk dat je een school kiest die bij je past. Hoe is de sfeer op school? Voel je je er thuis? En ook: krijg ik een kluisje? Zijn de leraren streng? Dat ontdek je alleen door het Lingecollege te bezoeken.

Elk jaar organiseren we open lesdagen, voorlichtingsavonden voor ouders, een open huis en ouder- & kinddagen. Kom je bij ook een keer bij ons kijken?

Open lesdagen

De leukste manier om kennis te maken met onze school is natuurlijk een middag les volgen. Dan kun je meteen leraren ontmoeten, het schoolgebouw van binnen zien en al je vragen stellen. De open lesdagen vinden plaats in november. Deelname gaat via de basisschool.

Meer over de open lesdagen

Voorlichtingsavonden ‘op naar de brugklas’

Als ouder wilt u graag weten wat uw kind te wachten staat op de middelbare school. Tijdens de voorlichtingsavonden voor ouders van groep 8-leerlingen vertellen we over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ook krijgt u uitgebreide informatie over alle brugklassen op het Lingecollege. En wat we verder te bieden hebben. De voorlichtingsavonden zijn in oktober, november en december.

De voorlichtingsavonden worden gehouden op basisscholen en op het Lingecollege. De datum en locatie van de voorlichtingsavond voor de basisschool van uw kind bepalen we in overleg met de basisschool van uw kind. U ontvangt een uitnodiging via de basisschool.

Voorlichtingsavonden ‘over het Lingecollege’

Tijdens de voorlichtingsavonden in december geven we u uitgebreide informatie over het onderwijs op het Lingecollege.

De data en aanvullende informatie vermelden we in een brief die via de basisschool aan ouders wordt gemaild, wanneer de basisschool zich heeft aangemeld voor deelname. Houd ook de sociale media (Facebook en Instagram) in de gaten.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met een van onze schoollocaties en vraag naar de afdelingsleider brugklas. Hij of zij staat u graag te woord!

Neem contact met ons op

Meer over de voorlichtingsavonden ‘over het Lingecollege’

Open Huis

Woensdag 24 januari 2024 | 17.00 – 20.00 uur

Tijdens het Open Huis krijg je een goede indruk van onze scholen. Je kunt al je vragen stellen en een kijkje nemen bij verschillende (praktijk)vakken. Leerlingen en docenten laten je op verschillende manieren de scholen zien.

Meer over het Open Huis

Ouder- en Kindmiddag

Ook ouders zijn vaak nieuwsgierig naar de sfeer, de docenten, de leeromgeving en de vakken van het voortgezet onderwijs. Daarom houden wij gezellige, maar ook leerzame middagen waarbij ouder(s) en kind samen in de schoolbanken terechtkomen. Deze middagen zijn op woensdag 28 februari en woensdag 6 maart 2024. U meldt zich aan voor de locatie waar uw kind (waarschijnlijk) naar de brugklas gaat. Aanmelden kan later dit schooljaar.

Meer over Ouder- en Kindmiddag

Kids-Day

Zit uw kind in groep 7? Dan kan uw kind tijdens de Kids-Day op woensdag 5 juni 2024 alvast kennismaken met het Lingecollege. Tijdens Kids-Day kan uw kind één locatie van het Lingecollege bezoeken.

Meer over Kids-Day

Kennismaking nieuwe brugklassers

Vlak voor de zomervakantie, op woensdag 19 juni, organiseren wij een kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen.
’s Avonds ontvangen wij de ouders. De mentoren worden voorgesteld en we informeren onder andere over: ouderbijdrage en schoolboeken, aan te schaffen lesmateriaal en de eerste weken in de brugklas.
De uitnodigingsbrief voor de kennismakingsmiddag- en avond versturen wij begin juni.