Zoeken

Home / Actueel / We dragen voortaan mondkapjes op het Lingecollege

We dragen voortaan mondkapjes op het Lingecollege

02 / 10 / 2020 - PrO mavo beroepscollege lyceum

Vanaf maandag 5 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht voor leerlingen, medewerkers en bezoekers van het Lingecollege. Het Lingecollege volgt hiermee het dringende advies van de VO-raad, de koepel van middelbare scholen en de landelijke richtlijn die het kabinet gisteren bekend heeft gemaakt.

Wanneer draag je een mondkapje?

Als je door de school loopt, heb je een mondkapje op. Bijvoorbeeld als je de school binnenkomt en tijdens de leswisselingen. Het mondkapje bedekt je neus en mond.

En wanneer niet?

Je hoeft geen mondkapje op als je tijdens de les aan je tafel zit. Of op je zitplaats tijdens de pauze. Ga je lopen, dan zet je je mondkapje weer op. Buiten hoef je ook geen mondkapje te dragen.

Docenten dragen ook een mondkapje

Ook docenten dragen een mondkapje als ze door de school lopen. Tijdens de les blijven docenten voorin de klas. Dan dragen zij geen mondkapje. Soms is het bij de praktijklessen noodzakelijk dat de docent door de klas loopt. De docent draagt dan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een mondkapje, handschoenen en gezichtsbescherming.

In het kort

Loop je in de school? Dan draag je een mondkapje. Zit of sta je op een vaste plek of ben je buiten? Dan hoef je geen mondkapje op.

Logische extra maatregel

Het dragen van een mondkapje binnen de school is een logische extra maatregel om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.  Alle eerder genomen maatregelen blijven uiteraard ook gelden. We houden de school graag open. Dat lukt alleen als we samen COVID-19 onder controle houden.

Met vriendelijke groet,

Schoolleiding Lingecollege

Lees ook