‘Leren door te doen’ is mogelijk voor leerlingen op alle niveaus. Daarom bieden we een breed palet aan kennis en praktijkervaringen voor alle leerlingen. Dit doen we door samen te werken met bedrijven en instellingen uit de regio. Kennismaken met techniek in de echte wereld begint al in de brugklas.
Ben je nieuwsgierig en wil je de wereld om je heen begrijpen? Vind je het ook leuk om in groepjes problemen op te lossen? Dan is deze talentrichting een hele geschikte keuze: je komt op een hele praktische manier in aanraking met techniek en technologie en je leert veel over technische beroepen. Je maakt zo al vroeg kennis met beroepen, bedrijven en vervolgopleidingen in de wereld van de bètavakken en techniek.
Je gaat vanaf de brugklas al van start met het Technasium. Je werkt dan een half jaar aan een onderzoeks- of ontwerpopdracht (O&O). Tijdens je onderzoeks- en ontwerpopdracht werk je in kleine groepjes aan een echt probleem van een bestaand bedrijf.
Na de brugklas kun je in leerjaar twee kiezen voor het Technasium. Op het Technasium leer je kennis meteen in praktijk toe te passen. Zo weet je waarvoor je leert. We verwachten een onderzoekende werkhouding: je wilt graag weten hoe iets werkt of in elkaar zit. Je vindt het leuk om iets tot op de bodem uit te zoeken en met cijfers knutselen vind je leuk. We hebben een prachtige werkplaats met veel ruimte en de nieuwste apparatuur, zoals een 3d-printer, beschikbaar.
Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemerschap, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.
Leerlingen die, na een paar jaar vervolgopleiding, nog eens langskomen, bijvoorbeeld als opdrachtgever of expertbegeleider, zijn enthousiast over wat ze op het Lingecollege bij O&O hebben geleerd. Ze geven aan dat met name de vaardigheden op het gebied van projectmanagement, presenteren, communiceren met een opdrachtgever en samenwerken vaak terugkomen op hun vervolgstudies.