Zoeken

Home / Talentrichtingen / Talen / Programma

Programma

(CE) is Engels op topniveau! Je krijgt twee extra CE lessen in de week naast twee lessen gewoon Engels.
We gebruiken daarbij boeken die uit Engeland komen. Dat doen we met opzet, want bij CE geldt het principe: doeltaal is voertaal. Er valt in CE lessen dus geen woord Nederlands.

Programma havo en vwo 

Voor alle vaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) is het belangrijk dat je ‘actief’ leert en kennis maakt met echte Engelsen. In de derde klas organiseren we daarom voor havo en vwo een Engelandreis: je logeert dan met één of twee mede-leerlingen in een Engels gastgezin.

Programma mavo

Kies je voor CE op de mavo, dan krijg je 4 uur per week Cambridge Engels. Dat is 1 uur meer dan de reguliere klassen Engels. Tijdens de lessen wordt er veel gesproken, in het Engels natuurlijk! Daarnaast ontwikkel je ook je andere taalvaardigheden zoals lezen, schrijven en luisteren.  We werken tijdens deze lessen ook uit boeken die geheel in het Engels zijn. Zo wordt je heel snel steeds beter! Naast het werken uit de boeken doen we activiteiten in het Engels. Leerjaar 2 sluit je af met een reis naar Engeland. Je verblijft in gastgezinnen, leert over Britse cultuur en geschiedenis, maakt kennis met cricket en communiceert volop in het Engels!