Zoeken

Niveaus

Cambridge English is te volgen op mavo, havo en vwo niveau. Omdat het niveau van deze specialisatie hoog is, worden bepaalde selectiecriteria toegepast. Affiniteit en motivatie zijn daarbij erg belangrijk.

De brugklas is een oriƫntatiejaar, vanaf het tweede leerjaar kunnen leerlingen starten in een Cambridge English klas. Er worden vooraf selectiegesprekken gevoerd met leerlingen. Uiteraard in het Engels! Wanneer een leerling is toegelaten en het tweede leerjaar goed doorloopt, dan werken zij toe naar het internationaal erkende Cambridge certificaat.

Cambridge English op de mavo

Er zijn maar weinig scholen waar het mogelijk is om op de mavo het Cambridge English examen te doen. Het Lingecollege vindt het belangrijk dat leerlingen zich later goed redden in het Engels, een taal die steeds vaker en op steeds meer plekken wordt gesproken. Op de mavo wordt het examen in leerjaar 4 afgenomen. De leerlingen van CE mavoklas gaan op voor het B2: First examen. Wanneer je dit examen haalt, kan je aantonen dat je Engels op B2 niveau (ERK) hebt afgesloten. Dit staat gelijk aan Engels havo 5. Stroom je naar de mavo door naar de havo en wil je ook daar verder met Cambridge English, dan sluit dit dus mooi op elkaar aan!