Talen

De brugklas begint met een oriƫntatie op de talentrichtingen. Vanaf het tweede leerjaar op mavo, havo en vwo kan je kiezen voor de talentrichting Cambridge English (CE): Engels op topniveau! Je krijgt extra lessen CE per week met boeken uit Engeland. In de lessen spreek, schrijf en denk je in het Engels. Er valt dan ook geen enkel woord Nederlands. De opleiding CE volg je tot en met je eindexamenjaar.
Tijdens CE besteden we uitgebreid aandacht aan alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Zo eindig je op een veel hoger niveau dan bij ‘gewoon Engels’. Als je deze talentrichting volgt, ga je ook een week naar Engeland om de Engelse cultuur op te snuiven. Je logeert bij een Brits gastgezin en kan mooi laten horen hoe goed je Engels is geworden.

Wist je dat onze school van Cambridge University een certificaat heeft ontvangen? Een officiƫle erkenning dat het Lingecollege met veel succes opleidingen verzorgt voor Cambridge English Exams!

Op havo/vwo kan je ook kiezen voor Goethe Deutsch.

Diploma’s

CE-diploma’s zijn internationaal erkend. Meer dan 15.000 universiteiten, grote bedrijven en regeringen zien het als een grote plus als jij een CE-diploma kan laten zien. Welk CE-diploma je kunt halen, hangt af van je opleiding en eindniveau. Je kunt examen doen voor het First Certificate in English (FCE) in het vierde leerjaar.

Kosten

Aan CE zitten extra kosten vast.


Direct naar: