Home > Schoolgids > Schoolgids Lyceum > Overige zaken

Overige zaken

Boeken en leermiddelen

De school stelt de schoolboeken/leermiddelen die nodig zijn voor het volgen van de lessen gratis ter beschikking. Studieboekhandel VanDijk beheert de schoolboeken van Lingecollege en verzorgt de logistiek van de schoolboeken rondom inname en uitgifte. Voor vragen over logistiek en facturering verwijzen wij u naar:

VanDijk.nl
Postbus 23 8260 AA Kampen
088-203 03 03
klantenservice@vandijk.nl
www.vandijk.nl

Sportkleding

In de lessen lichamelijke opvoeding dragen de onderbouwleerlingen een wit T-shirt met logo dat tegen gereduceerd tarief kan worden besteld bij Sport-inn in Tiel (oude pand van Intersport). Voor de bovenbouwklassen geldt een wit T-shirt.

Fotografie en filmopname

Voor opleidings- en trainingsdoeleinden kunnen beelden worden opgenomen van klassensituaties. Deze beelden zijn alleen voor intern gebruik.

Mediatheek en Open Leercentrum (OLC)

De mediatheek en het OLC zijn dagelijks geopend. In de mediatheek kunnen boeken en tijdschriften worden geleend die voor het onderwijs zijn bedoeld. Daarnaast kan er huiswerk worden gemaakt, of op de computer informatie worden gezocht. Een brugklasleerling ontvangt aan het begin van het schooljaar een printtegoed ter waarde van €6,- om onder andere boeken en ander materiaal te lenen. Als het bedrag op is, kan het tegoed worden opgewaardeerd.

Kluishuur

Leerlingen kunnen een kluisje huren om spullen veilig in op te bergen. De kosten van een kluisje bedragen €15,- per jaar. Aan het eind van het schooljaar leveren examenleerlingen en leerlingen die van school gaan hun kluisdruppel in.

Stageschool

Lingecollege wil een bijdrage leveren aan een goede opleiding van toekomstige docenten. We hebben een stageovereenkomst met de Radbouduniversiteit Nijmegen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het hele jaar bieden wij op onze school plek aan stagiaires van deze opleidingsinstituten.

Pont uit de vaart

Als de pont niet vaart, regelt de school met ingang van de eerstvolgende dag een bus. De bus rijdt ’s morgens vroeg en aan het einde van de middag en stopt in drie dorpen: Beneden-Leeuwen, Dreumel en Wamel. De kosten van de bus komen ten laste van de school. De vertrektijden van de bus worden gepubliceerd op de website en op de informatieschermen in de school en zijn globaal als volgt:

Vertrektijd bus:
’s morgens:
07.15 uur: Heerewaarden (kruising Burg. Woltersstraat/Variksestraat)
07.25 uur: RK kerk Dreumel
07.40 uur: RK kerk Wamel
07.50 uur: Lidl (Zandstraat) Beneden-Leeuwen

’s middags:
16.15 uur: vanaf Tielerwaardlaan en Teisterbantlaan
16.20 uur: vanaf Heiligestraat

Wijzigingen voorbehouden.