Home > Opleidingen > Mavo

Mavo

Welkom bij de mavo, welkom bij jezelf.

Persoonlijke aandacht is de basis van ons onderwijs. Onze kleinschaligheid draagt daaraan bij. Wij zien jou en jij ziet ons. Wij vinden het behalen van je diploma net zo belangrijk als de ontwikkeling van je zelfvertrouwen en je enthousiasme. We stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. In gezamenlijkheid met jou en jouw ouders gaan we op zoek naar jouw missie. Dat maakt ons onderwijs inspirerend.
Onze school is een plek waar jij je veilig voelt om te kunnen groeien. We bieden duidelijkheid en dragen er zorg voor dat jij echt jezelf kunt zijn.

In het onderwijs dat wij bieden, staan de volgende punten centraal:

  • Aandacht voor jou
  • Aandacht voor talent
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling
  • Aandacht voor eigentijds onderwijs
  • Aandacht voor de wereld om ons heen
  • Aandacht voor jouw vervolgopleiding

 


We hebben aandacht voor jouw talent. We bieden daarom diverse talentrichtingen aan.

Sport(klas)

Sport vinden we heel belangrijk. Je kunt vanaf leerjaar 1 deelnemen aan de sportklas. In leerjaar 3 en 4 krijgen de sportklasleerlingen het vak LO2. LO2 is een officieel examenvak.

Cambridge English

Vind je Engels leuk? Ben je er goed in en wil je meer uitdaging? Dan is CE een richting voor jou. Je kan kiezen voor CE vanaf leerjaar 2. Je krijgt dan Engels op een hoger niveau. Tijdens de lessen wordt er door iedereen alleen maar Engels gesproken en ook je boeken zijn compleet in het Engels. In drie jaar tijd bereid je voor op een officieel Cambridge Examen! Hier kun je een certificaat halen waarmee je kunt aantonen hoe goed je in Engels bent! In leerjaar 2 ga je een week op studiereis naar Engeland. Je verblijft in een gastgezin en doet allerlei typische Britse activiteiten. Wist je dat het Lingecollege de enige school is in de regio die CE aanbiedt als vak op de mavo met B2 niveau.  

Creatieve vakken

In leerjaar 1 en 2 volgen alle leerlingen muziek en handvaardigheid. Ben je graag creatief bezig, dan bestaat de mogelijkheid om daarnaast creatieve modules te volgen.

Lees meer over de talentrichtingen

Direct naar:

Opleidingen

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de diverse opleidingen.