Home > Opleidingen > Lyceum > Havo > Talentrichtingen

Talentrichtingen

Niet voor niets is ons motto ‘Samen ontdekken’. Samen met jou willen we ontdekken waar jij goed in bent. Vervolgens stimuleren we je dit talent te ontwikkelen. De brugklas is een oriëntatiejaar. Vanaf leerjaar 2 kan je kiezen voor een talentrichtingen die bij je past. Cambridge English en Onderzoek en Ontwerp (O&O) van het Technasium hebben een vervolg tot in het examenjaar.

Cambridge English

Are you good at languages? Cambridge English is een versneld en uitdagend traject voor leerlingen die zich meer willen verdiepen in de Engelse taal en daar internationaal erkende certificaten voor willen behalen. In leerjaar 1 start een introductietraject voor geïnteresseerde leerlingen. Vanaf leerjaar 2 gaan de leerlingen in aparte groepen gericht werken aan de verschillende certificaten. Om in aanmerking te komen voor deelname aan Cambridge English kijken we allereerst naar de ambitie van de leerling: als de leerling gemotiveerd is en ook de docent en de mentor een positief oordeel geven over deelname (richtlijn is een 7 gemiddeld voor Engels), dan kan je in leerjaar 2 met het programma starten.

In het programma is een Cambridge-excursie naar Engeland opgenomen, vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen in één van de examencentra in Midden-Nederland officiële Cambridge-examens afleggen. English please!

Sport

Het Lingecollege besteedt veel aandacht aan bewegen en sport. In de brugklas en in leerjaar 2 worden er keuze-uren LO en ‘Sport versterkt’ aangeboden. Binnen dit programma kunnen leerlingen sporten kiezen die een verbreding of eenverdieping zijn op het reguliere LO programma, zoals tennis, golf, atletiek en karate. In leerjaar 3 bieden we een sportklas, waar leerlingen in klassenverband een extra sportprogramma volgen met sporten als rugby, boksen en waterpolo.

Theaterklas

Theaterklas wordt aangeboden in leerjaar 3. Dit houdt in dat leerlingen samen leren toneelspelen en improviseren. Waarbij inleven in een rol de mogelijkheid biedt om jezelf creatief te presenteren. Tijdens de keuze uren kan de leerling in leerjaar 1 en 2 kennis maken met theater en drama.