Havo

Met een havo-diploma kunnen leerlingen beginnen aan een hbo-opleiding of doorstromen naar klas 5 van het vwo. Een havo-opleiding duurt vijf jaar.

De havo is een vijfjarige opleiding die toegang geeft tot het HBO (hoger beroepsonderwijs). Onze havo heeft een driejarige onderbouw en een tweejarige bovenbouw. Op de havo bieden we afwisseling, geven we je concrete taken en werken we veel aan je persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. De havo gaat vaak over de zelfde stof als op het vwo, maar is dan net iets meer uitgelegd. De opdrachten gaan wat minder ver en zijn concreter. Maar er zit een flink tempo in de stof en je moet er dus wel wat voor over hebben. Maar daar helpen we je graag bij.

Talentichtingen

Bijzonder op onze havo is dat je kunt kiezen voor het Technasium en ook voor Cambridge English. En in de keuze-uren voor nog veel meer extra’s! Want je kunt niet snel genoeg zelfstandiger worden. Dus bepaal je al gauw zelf wat jij gaat kiezen. Wel onder begeleiding – de een wat meer, de ander wat minder.

Onderbouw

Wat is belangrijk in de onderbouw? Allereerst de nodige 21e eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, leren verantwoordelijkheid te nemen, studievaardigheden zoals plannen, onthouden en samenvatten. Natuurlijk krijg je ook vakken om een goede basis te leggen: kunstvakken, Nederlands, de vreemde talen Engels, Frans en Duits, daarnaast wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Bovendien helpen we je om te leren functioneren in een groep en in verschillende situaties binnen en buiten de klas.

Profielkeuze

Aan het eind van het derde leerjaar kiezen we samen met leerling, ouders en decaan een profiel. Dat is een belangrijke keuze, omdat dan de vakken worden gekozen voor het vierde en vijfde leerjaar en daarmee welke vervolgopleidingen na havo kunnen worden gevolgd. De juiste profielkeuze hangt af van interesse en waar een leerling goed in is.


Direct naar:

Lyceum

Havo maakt onderdeel uit van het lyceum. Benieuwd naar de andere opleidingen die hieronder vallen? Klik dan hier om het overzicht te bekijken.