Home > Opleidingen > Lyceum > Atheneum > Talentrichtingen

Talentrichtingen

Niet voor niets is ons motto ‘Samen ontdekken’. Samen met jou willen we ontdekken waar jij goed in bent. Vervolgens stimuleren we je dit talent te ontwikkelen. De brugklas is een oriëntatiejaar. Vanaf
leerjaar 2 kan je kiezen voor een talentrichtingen die bij je past. Cambridge English en Onderzoek en Ontwerp (O&O) van het Technasium hebben een vervolg tot in het examenjaar.

Cambridge English

Are you good at languages? Cambridge English is een versneld en uitdagend traject voor leerlingen die zich meer willen verdiepen in de Engelse taal en daar internationaal erkende certificaten voor willen behalen. In leerjaar 1 start een introductietraject voor geïnteresseerde leerlingen. Vanaf leerjaar 2 gaan de leerlingen in aparte groepen gericht werken aan de verschillende certificaten. Om in aanmerking te komen voor deelname aan Cambridge English kijken we allereerst naar de ambitie van de leerling: als de leerling gemotiveerd is en ook de docent en de mentor een positief oordeel geven over deelname (richtlijn is een 7 gemiddeld voor Engels), dan kan je in leerjaar 2 met het programma starten.

In het programma is een Cambridge-excursie naar Engeland opgenomen, vanaf leerjaar 3 kunnen leerlingen in één van de examencentra in Midden-Nederland officiële Cambridge-examens afleggen. English please!