Home > Opleidingen > Lyceum > Atheneum

Atheneum

Een vwo-diploma geeft toegang tot universiteit of hbo en duurt zes jaar. Op het vwo verwachten we een groei naar een zelfstandige werkhouding.

Een vwo-diploma geeft toegang tot universiteit of hbo en duurt zes jaar. Op het vwo verwachten we een groei naar een zelfstandige werkhouding. Daar kun je niet snel genoeg mee beginnen! Vanaf leerjaar 1 krijg je daar alle kans voor. Met vijf keuze-uren per week ga je zelfstandig bepalen waar je aan wil werken. Eerst met veel begeleiding, maar al snel kun je dat best zelf.

Onderbouw

Wat is belangrijk in de onderbouw? Allereerst de nodige 21e eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, leren verantwoordelijkheid te nemen, studievaardigheden zoals plannen, onthouden en samenvatten. Op het vwo leer je bovendien onderzoek te doen.Vaak samen met klasgenoten. Natuurlijk krijg je ook vakken waar iedere scholier wat van moet weten zoals kunstvakken, Nederlands, de vreemde talen Engels, Frans en Duits, daarnaast wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Bovendien helpen we je om te leren functioneren in een groep en in verschillende situaties binnen en buiten de klas.

Talentrichtingen

Bijzonder op het vwo is dat je kunt kiezen voor het Technasium en ook voor Cambridge English, zogeheten talentrichtingen. Samen met jou willen we ontdekken waar jij goed in bent, zodat je je daar extra in kunt verdiepen en ontwikkelen. En in de keuze-uren voor nog veel meer extra’s!

Profielkeuze

Vanaf het derde leerjaar ga je flink aan de slag met je toekomst: loopbaanoriëntatie. In de bovenbouw bieden we alle profielen en enkele extra keuzevakken aan. Je kunt naast de standaardvakken ook examen doen in handvaardigheid of Onderzoeken & Ontwerpen (Technasium). Bijzonder zijn ook de verschillende examenreizen naar allerlei Europese steden. Aan het eind van het derde leerjaar kiezen we samen met leerling, ouders en decaan een profiel. Een belangrijke keuze, omdat wordt gekozen welke vakken worden gevolgd in de laatste drie jaar van het vwo en welke vervolgopleidingen daarmee kunnen worden gevolgd. De juiste profielkeuze hangt af van interesse en waar een leerling goed in is. In leerjaar 3 uitgebreid wordt uitgebreid voorlichting gegeven over profielkeuze en vakkenpakketten. De leerlingen worden door de mentoren en de loopbaanadviseur geholpen bij hun keuze.


Direct naar:

Lyceum

Het atheneum maakt deel uit van het lyceum. Onder het lyceum vallen ook havo en gymnasium. Benieuwd wat deze opleidingen bieden? Ga dan terug naar het overzicht en kies de gewenste opleiding.