Home > Opleidingen > Lyceum

Lyceum

De schoollocatie van het lyceum biedt de opleidingen havo, vwo (atheneum en gymnasium) en daarnaast de ISK (Internationale SchakelKlas). Het lyceum heeft een éénjarige brugklas. Om het onderwijs en de begeleiding te verzorgen, is de school ingedeeld in zes kleinschalige afdelingen met elk een eigen kernteam, onder leiding van een afdelingsleider.

Regie op eigen leerproces

Op Lingecollege Lyceum willen we je leren hoe je regie kunt nemen op je eigen leerproces. Daarom bieden we je vanaf het begin veel keuzes aan. Dat is niet vanzelfsprekend, maar wel belangrijk! Daarom begeleiden we je zodat je steeds zelfstandiger en gemakkelijker je eigen pad kunt uitstippelen. Daar heb je meteen veel leerplezier van en later veel profijt!

Activiteitenweken en keuze-uren

In alle leerjaren doe je veel aan projecten, zeker drie weken per jaar. En in de verschillende keuze-uren per week ga je met steeds weer andere klasgenoten aan de slag met je eigen leerdoel. Hoe mooi is dat?

Niveaus


Gymnasium

Met je gymnasiumdiploma laat je in je vervolgopleiding en de rest van je leven zien dat je een stapje extra kunt zetten. In leerjaar 2 en 3 volg je naast het vwo-programma Grieks en Latijn. In de bovenbou...


Atheneum

Een vwo-diploma geeft toegang tot universiteit of hbo en duurt zes jaar. Op het vwo verwachten we een groei naar een zelfstandige werkhouding.

Een vwo-diploma geeft toegang tot universiteit of hbo ...


Havo

Met een havo-diploma kunnen leerlingen beginnen aan een hbo-opleiding of doorstromen naar klas 5 van het vwo. Een havo-opleiding duurt vijf jaar.

De havo is een vijfjarige opleiding die toegang gee...