Stages

Leren door doen. Dat doe je niet alleen in school, maar ook daar buiten. Onze leerlingen maken kennis met de wereld van het werk en lopen stage. De stages zijn niet vrijblijvend en maken onderdeel uit van het lesprogramma.

Bedrijvendag klas 2

In samenwerking met de ondernemerscoöperatie Tiel organiseren we een bedrijvendag voor de leerlingen van klas 2. De leerlingen gaan op bezoek bij verschillende bedrijven en ontmoeten jonge werknemers, met wie ze in gesprek gaan over hun beroepsloopbaan.

Algemene stage klas 3

Voor de meivakantie gaan de leerlingen in één week 20 uur stage lopen bij een bedrijf of een organisatie. Ze leren hoe ze zich moeten presenteren of hoe ze om moeten gaan met de regels van het bedrijf of de organisatie. De leerlingen moeten zelf hun stageplek zoeken. De begeleiding is in handen van de mentor.

Maatschappelijke stage klas 3

Alle leerlingen lopen een maatschappelijke stage. Deze stage draagt bij aan de persoonlijke groei en ontwikkeling. Leerlingen doen voor een periode (onbetaald) vrijwilligerswerk voor bijvoorbeeld een buurtcentrum of een dierenasiel. Sommige leerlingen gaan aan het werk voor een goede-doelen-organisatie zoals Amnesty International of het Rode Kruis.

Beroepsstage in klas 3

De examenleerlingen lopen in hun laatste schooljaar voor de herfstvakantie twee weken een beroepsstage. De leerlingen zoeken zelf hun stageplaats en worden daarin begeleid door hun vakdocenten.