Zoeken

Home / Actueel / Nieuwbouw lyceum bereikt hoogste punt

Nieuwbouw lyceum bereikt hoogste punt

11 / 09 / 2020 - Lyceum

De nieuwbouw van het Lingecollege lyceum heeft het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal vierden we vrijdag 11 september met wethouder Marcel Melissen van de gemeente Tiel, de architect, bouwers, en enkele medewerkers en leerlingen van het Lingecollege. Met het plaatsen van een raam gaf de wethouder ook meteen het startsein voor het wind- en waterdicht maken van het gebouw.

Locatiedirecteur Peter Schaap ziet het nieuwe gebouw als een mooie en moderne leeromgeving waar het voor leerlingen en medewerkers goed toeven zal zijn. “Het gebouw biedt met de leerpleinen en variatie veel meer mogelijkheden voor modern en flexibel onderwijs op maat. Dat is belangrijk, omdat ieder kind verschillend is en we iedereen alle kans willen geven zich goed te ontwikkelen. Voor Tiel zie ik het nieuwe gebouw daarom ook als een aanwinst en een trekpleister voor leerlingen in stad en regio.”

Oplevering in voorjaar 2021

Het nieuwe gebouw wordt in het voorjaar van 2021 opgeleverd en biedt dan plaats aan ongeveer 1100 leerlingen. De ingrijpende renovatie heeft dan zo’n 1,5 jaar in beslag genomen.

 Nieuw gebouw heeft open en ruim karakter

Het vernieuwde gebouw wordt gekenmerkt door frisse gevels en veel lichtinval. De lokalen krijgen een open en ruim karakter. Leerpleinen, een plek waar leerlingen met klasgenoten en docenten kunnen (samen)werken, zijn ruim van opzet.  Niet onbelangrijk is ook dat het gebouw voorzien wordt van een goede klimaatbeheersing. Het gebouw wordt duurzaam: gasloos met warmtepompen, voorzien van zonnepanelen en BENG (bijna energieneutraal gebouw).

 

Lees ook