Zoeken

Home / Actueel / Nieuw gebouw lyceum opgeleverd

Nieuw gebouw lyceum opgeleverd

15 / 04 / 2021 - Lyceum

Het nieuwe gebouw van het lyceum is af! Vandaag, donderdag 15 april, is het gebouw opgeleverd en heeft het Lingecollege de sleutel ontvangen van wethouder Marcel Melissen van de gemeente Tiel.

De sleuteloverdracht is een belangrijke mijlpaal voor het Lingecollege. Na een ingrijpende renovatie van zo’n 1,5 jaar is de bouw afgerond en kunnen we aan de slag met de inrichting!

Wensen van leerlingen

Om deze belangrijke mijlpaal coronaproof te markeren heeft een aantal leerlingen van het lyceum tijdens het vak CKV (cultureel kunstzinnige vorming) een sleutelhanger vol positiviteit gemaakt. Die bestaat uit bloemen en vrolijk gekleurde stroken met daarop wensen van de leerlingen voor het onderwijs en zichzelf in het nieuwe gebouw. Een greep uit de wensen: “Nieuwe leuke herinneringen maken”, “Dat we mogen slagen in 2022”, “Een gezellig laatste schooljaar” en natuurlijk “Meer feestjes en minder corona”.

‘Tiel is trots op dit pand’

“Het is een warme, open en transparante school geworden”, zegt wethouder Marcel Melissen. “Helemaal geschikt voor het onderwijs van deze tijd. Tiel is trots op dit pand.” Toine Schinkel, bestuurder van het Lingecollege, blikt terug op een waardevolle samenwerking. “Gemeente en Lingecollege trokken echt als partners samen op. Dat heeft geleid tot dit prachtige, toekomstbestendige resultaat.”

Buitenterrein wordt nog afgemaakt

De komende weken wordt de inrichting van het buitenterrein van het lyceum verder afgemaakt. In de zomervakantie wordt de verbinding tussen het jarendertiggebouw en de nieuwbouw en het semipermanente gebouw aan de achterkant van het jarendertiggebouw gesloopt.

Duurzaam gebouw

Vanaf het nieuwe schooljaar krijgen de leerlingen les in het nieuwe gebouw. Het nieuwe lyceum biedt plaats aan zo’n 1100 leerlingen van havo, atheneum en gymnasium. Het gebouw heeft een open karakter met ruime leergebieden, een diversiteit aan werkruimten en een moderne aula. De nieuwbouw is niet alleen qua onderwijs klaar voor de toekomst. Uiteraard is het gebouw ook duurzaam: we gebruiken warmtepompen in plaats van gas, het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen en het gebouw is bijna energieneutraal.

Lees ook