Zoeken

Home / Actueel / Meneer Van Vemde genomineerd voor ‘Geschiedenisdocent van het jaar’

Meneer Van Vemde genomineerd voor ‘Geschiedenisdocent van het jaar’

19 / 04 / 2021 - Lyceum

Onze geschiedenisleraar Marco van Vemde is genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het jaar! Zijn leerlingen van het Lingecollege lyceum hadden hem hiervoor voorgedragen. Van Vemde is één van de vijftien genomineerden. Zij zijn door een vakjury onder leiding van Noraly Beyer geselecteerd uit meer dan honderd aanmeldingen.

Van Vemde: “Ik ben enorm vereerd dat leerlingen de tijd en moeite hebben genomen om mij te nomineren. De blijk van waardering van ze koester ik enorm.”

De titel Geschiedenisdocent van het jaar wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt door de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag  13 november.

De vakjury, die bestaat uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld hebben na een zorgvuldige selectie 15 docenten geselecteerd. In het najaar bezoekt de vakjury de school van de genomineerden en woont hun lessen bij. Deze bezoeken leveren een shortlist op van zes docenten van wie videoportretten worden gemaakt. Uit deze shortlist komt een top 3, uit wie de jury de beste geschiedenisdocent van het jaar kiest. De vakjury bestaat uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld.

De winnende docent is een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs en mag met de hele klas naar het Rijksmuseum. De top 3 mag met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag.

Lees ook