Home > Actueel > Marco van Vemde is de beste geschiedenisdocent van 2021!

Marco van Vemde is de beste geschiedenisdocent van 2021!

Marco van Vemde is zaterdag uitgeroepen tot de beste geschiedenisleraar van 2021. Van Vemde is geschiedenisdocent van het Lingecollege lyceum. In het bijzijn van zijn mentorklas en enkele collega’s ontving hij de prijs van juryvoorzitter Noraly Beyer en Maarten van Rossem.

“Marco is een docent die de wereld van jongeren heel goed kent. Hij begint zijn les met een TikTok-dansje of Insta story en weet dat naadloos aan te laten sluiten op de lesstof. Als leerling kun je bij Marco niet achterover leunen”, aldus de jury.

Marco nadat hij uitgeroepen was tot winnaar: “Ik denk dat geschiedenisdocenten de taak hebben om leerlingen op te leiden tot kritische burger: bekijk meerdere kanten van een verhaal voordat je feedback geeft. Als we erin slagen om dat over te brengen, is de polarisering in de samenleving tegen te werken.”

Zaterdagochtend wachtte Marco en zijn twee medefinalisten nog een laatste assessment in het Rijksmuseum. Aan de hand daarvan koos de jury de winnende docent. “Het was heel erg moeilijk”, zei de juryvoorzitter daarover.

Nu hij geschiedenisdocent van het jaar is, is Van Vemde is een jaar lang ambassadeur van geschiedenisonderwijs. Ook maakt hij een lesvideo met de NTR en gaat hij in gesprek met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. En hij brengt met zijn klas een bezoek aan het Rijksmuseum.

Deel artikel:

Meer van deze categorie: