Zoeken

Home / Actueel / Lyceum loopt voor stichting Lach voor een dag

Lyceum loopt voor stichting Lach voor een dag

13 / 09 / 2021 - Lyceum

Tiel – In oktober lopen de leerlingen van het Lingecollege lyceum traditiegetrouw de Coopertest. Eens in de twee jaar wordt de Coopertest gekoppeld aan een goed doel. Deze keer is dat de stichting Lach voor een dag.

 
Iedereen kent de Coopertest uit de periode op de middelbare school. Twaalf minuten hardlopen en proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen. De leerlingen van het lyceum worden tijdens de lessen lichamelijke opvoeding binnen zes weken klaargestoomd om tijdens de test maximaal te kunnen presteren. Want: hoe groter de gelopen afstand, hoe hoger de opbrengst voor de stichting Lach voor een dag.
 

Sponsort u onze leerlingen?

Ruim 600 leerlingen uit de onderbouw van het lyceum hebben een brief ontvangen met  informatie over de actie en een inschrijfformulier. Verder is er op school voorlichting gegeven over wat de stichting Lach voor een dag inhoudt en wat er allemaal door de vrijwilligers georganiseerd wordt. De leerlingen kunnen op deze manier ouders, familie, vrienden en buren goed informeren over de actie. De bedoeling is dat de leerlingen bij hen een bijdrage gaan vragen voor dit goede doel. Er kan gekozen worden om in te tekenen voor een bedrag per rondje of een vast bedrag. Kunnen onze leerlingen rekenen op uw steun?

Voor de leerlingen en klassen die de meeste rondjes lopen, is er een leuke verrassing.
 

Lopen voor kinderen die het minder hebben

De sectie LO is heel blij dat ze wederom een mooi doel hebben weten te vinden. Het motto binnen het Lingecollege is dat onze leerlingen lopen voor kinderen die het minder hebben. De stichting Lach voor een dag past perfect bij dit motto van het Lingecollege.
 

Stichting Lach voor een dag

Het is belangrijk dat kinderen vaak kunnen lachen. Veel kinderen in Nederland verkeren helaas niet altijd in de situatie om regelmatig te lachen, wegens een ernstige ziekte van een kind of één van de gezinsleden. De stichting organiseert voor die kinderen en hun gezin een complete dag uit naar het theater of een themapark. Genieten staat voorop: van een VIP-behandeling, vervoer per limousine, een backstagebezoek tot op maat gemaakte kostuums en een uitgebreide Meet & Greet.  Een dag waarop zij als echte VIP’s even alle zorgen kunnen vergeten en lachen.

Het motto van de stichting: ‘Een lach is in een Flits voorbij, maar de herinnering eraan blijft altijd’

Kijk voor meer informatie op: www.lachvooreendag.nl.

Lees ook