Home > Groep 8 > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De overstap naar een nieuwe school is best even spannend. We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt. Die kan je natuurlijk altijd stellen, bijvoorbeeld tijdens onze Open lesdagen of tijdens het Open Huis op 22 januari 2020.

 

Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven met wie je graag in een klas wilt zitten. We houden hiermee zoveel mogelijk rekening.

Al voor de zomervakantie! We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op school en in de klas. Daarom maak je al vóór de zomervakantie kennis met je klasgenootjes en je mentor tijdens de kennismakingsdag.

Op het Lingecollege vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat. Zo’n nieuwe school waar je ineens weer de jongste bent, kan spannend zijn. Er komen veel nieuwe zaken op je af. Hoe werkt een lesrooster? Hoe moet ik mijn huiswerk inplannen? Met dit alles helpt een mentor.
Een mentor helpt je met ‘leren leren’ en wennen aan de nieuwe school. Elke klas heeft een mentor.

Lees meer

Leerlingen met een dyslexie- of dyscalculieverklaring kunnen gebruik maken van faciliteiten zoals extra tijd. Daarnaast zijn hulp- en oefenprogramma’s beschikbaar.

 

Jazeker! We willen dat je veel leert op school, maar er is ook tijd voor plezier maken. Daarom organiseren we veel leuke activiteiten tijdens en na schooltijd. Eigenlijk te veel om op te noemen:

  • Voor klas 1 en 2 is er elk jaar een feest (in de brugklas een galafeest!) en een kerstviering
  • We organiseren elk jaar een culturele week
    In de laatste week van het schooljaar organiseren we leuke workshops (bijvoorbeeld rond dans en theater)
  • We organiseren ook excursies naar musea
  • Elk jaar kun je je zang- en danstalenten laten zien tijdens ons Open Podium
  • Er zijn veel sporttoernooien, denk aan voetbal, hockey, turnen en basketbal
  • In de bovenbouw organiseren we een reis naar een stad in Europa

En dit zijn maar een paar voorbeelden van leuke dingen die je gaat doen!