Home > Groep 8 > Kom ook! > Voorlichtingsdagen

Voorlichtingsdagen

Voor leerlingen en ouders groep 8 is het een belangrijk en spannend laatste basisschooljaar: in het voorjaar wordt een schoolkeuze gemaakt voor het voortgezet onderwijs.

De informatie avonden vinden dit jaar plaats op maandag 9 en dinsdag 10 december op het Lingecollege.  Op beide avonden gaan we in op de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en onze verschillende brugklasmogelijkheden. U krijgt informatie over wat het Lingecollege te bieden heeft.

  • Op 9 december vindt de voorlichtingavond plaats op het lyceum: Heiligestraat 78. U kunt op 9 december informatie ontvangen over havo, atheneum, gymnasium. Uiteraard zijn er ook collega’s aanwezig van de andere locaties (mavo, bereospcollege, praktijkonderwijs).
  • Op 10 december vindt de voorlichtingsavond plaats in het mavogebouw: Tielerwaardlaan 1. U kunt op 10 december informatie ontvangen over mavo, beroepscollege (bbl en kbl) en het praktijkonderwijs. Uiteraard zijn er ook collega’s aanwezig van de andere locatie (lyceum).

Het programma op beide avonden is als volgt:

  • 19.00 uur:                 Inloop met koffie/thee/fris
  • 19.30 uur:                 Gemeenschappelijke start in de aula
  • 19.50 – 20.10 uur:      Informatieronde 1
  • 20.15 – 20.35 uur:      Informatieronde 2
  • 20.40 – 21.00 uur:      Informatieronde 3
  • Vanaf 20.45 uur:         Afsluiting met een hapje en drankje

U stelt zelf uw programma samen, in de informatierondes bepaalt u zelf waar u op wilt verdiepen.

Tijdens de informatierondes op 9 december gaan we dieper in op op de rol van de mentor op het lyceum, het onderwijs en de keuze-uren, het gymnasium, het Technasium en de overige talentrichtingen (Cambridge English en Sportklas)  en hoe het traject van aanmelding en plaatsing verloopt. Uiteraard kunt u de nodige vragen stellen.

Tijdens de informatierondes op 10 december gaan we dieper in op de rol van de mentor op de mavo en het beroepscollege, het type onderwijs, de talentrichtingen (Cambridge English, SportKlas), hoe het traject van aanmelding en plaatsing verloopt, de profielen waaruit gekozen kan worden op het beroepscollege en de Schakelklas Pro/bbl. Uiteraard kunt u de nodige vragen stellen.  

 

 

 

 

 

 

 

Beroepscollege:

De ouders die het beroepscollege willen gaan zien zullen een echt beeld krijgen van hoe wij op het beroepscollege leerlingen begeleiden. Een positieve benadering, vanuit structuur de leerlingen laten leren door doen laat onze leerlingen groeien. Wij zijn trots op onze leerlingen en hoe zij zich ontwikkelen. De ouders zijn ook zeer tevreden.

De rondleiding brengt u langs alle afdelingen : Zorg&Welzijn, Logistiek, economie& ondernemen, Horeca, bakkerij& recreatie en Techniek. Bij elke afdeling wordt er stil gestaan hoe de begeleiding er uit ziet, hoe de mentor zijn/haar taak vervult, welke activiteiten de leerlingen krijgen en hoe de loopbaan oriëntatie eruit ziet. U bent van harte welkom in ons kleinschalige gebouw.

 

Schakelklas Pro/bbl:

 

 

 

Aanmelden is niet nodig. Tot ziens op 9 of 10 december!