Home > Groep 8 > Kom bij ons kijken!

Kom bij ons kijken!

De overstap van de basisschool naar het voortgezet is beste groot en ook een beetje spannend. Het is belangrijk dat je een school kiest die bij je past. Hoe is de sfeer op school? Voel je je er thuis? En ook: krijg ik een kluisje? Zijn de leraren streng? Dat ontdek je alleen door het Lingecollege te bezoeken.

Elk jaar organiseren we Open Lesdagen, voorlichtingsavonden voor ouders, een Open Huis en Ouder- & Kinddagen. Kom je bij ook een keer bij ons kijken?

Open lesdagen

De leukste manier om kennis te maken met onze school is natuurlijk een middag les volgen. Dan kun je meteen leraren ontmoeten, het schoolgebouw van binnen zien en al je vragen stellen. De open lesdagen vinden dit jaar plaats in de periode van maandag 9 t/m donderdag 19 november. Deelname gaat via de basisschool.

Lees meer over open lesdagen

Voorlichtingsavonden voor ouders

Als ouder wilt u graag weten wat uw kind te wachten staat op de middelbare school. Tijdens de voorlichtingsavonden voor ouders van groep 8-leerlingen vertellen we over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Ook krijgt u uitgebreide informatie over alle brugklassen op het Lingecollege. En wat we verder te bieden hebben. De voorlichtingsavonden zijn op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 november 2020 op het Lingecollege. U ontvangt een uitnodiging via de basisschool van uw kind.

Per bijeenkomst kunnen we slechts 28 bezoekers ontvangen, vanwege de maatregelen rondom COVID-19. Daarom moet u zich vooraf aanmelden.

Meld u aan voor een voorlichtingsavond
Slechts 28 plekken per bijeenkomst!

Online Open Huis

woensdag 3 februari 2021 – 17.30 uur

Tijdens het online Open Huis krijg je een goede indruk van onze scholen. Je kunt tussen 17.30 en 20.00 uur live al je vragen stellen en je krijgt een kijkje bij verschillende (praktijk)vakken. Leerlingen en docenten laten je op verschillende manieren de scholen zien.  Bezoek het online Open Huis samen met je ouders!

Aanmelden

Kies je voor het Lingecollege? Welkom! Meld je uiterlijk vrijdag 5 maart aan. Het is belangrijk dat je het aanmeldformulier volledig ingevuld, inclusief bijlagen en voorzien van een handtekening opstuurt naar het Lingecollege:

Postbus 224
4000 AE Tiel

Kennismaking nieuwe brugklassers

Vlak voor de zomervakantie organiseren wij een kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen.
‘s Avonds ontvangen wij de ouders. De mentoren worden voorgesteld en we informeren onder andere over: ouderbijdrage en schoolboeken, aan te schaffen lesmateriaal en de eerste weken in de brugklas.
*De uitnodigingsbrief voor de kennismakingsmiddag- en avond versturen wij begin juni.