Home > Groep 8 > Kom ook!

Kom ook!

Ieder schooljaar organiseren wij Open lesdagen, Voorlichtingsavonden (voor ouders), een Open Huis en Ouder-kind dagen zodat je al in groep 8 al een beetje weet wat je te wachten staat als je naar de middelbare school gaat.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de kennismakingsactiviteiten van het Lingecollege? En een uitnodiging ontvangen voor de Ouder-kind dagen? Geef dan je gegevens door met onderstaand formulier:

Houd mij op de hoogte!

Open lesdagen

De leukste manier om kennis te maken met onze school is natuurlijk een middagje les volgen. Dan kun je gelijk leraren ontmoeten, het schoolgebouw van binnen zien en alle vragen stellen die je hebt. De open lesdagen vinden dit jaar plaats in de periode van maandag 11 november t/m maandag 25 november. Deelname gaat via de basisschool.

Lees meer over open lesdagen

Informatieavonden voor ouders

Voor leerlingen en ouders groep 8 is het een belangrijk en spannend laatste basisschooljaar: in het voorjaar wordt een schoolkeuze gemaakt voor het voortgezet onderwijs. Wij informeren graag over de mogelijkheden aan voortgezet onderwijs en organiseren een Voorlichtingsavond voor ouders groep 8. Via de basisschool ontvangen ouders van leerlingen groep 8 onze uitnodiging. De informatie avonden vinden dit jaar plaats op maandag 9 en dinsdag 10 december op het Lingecollege.

Open Huis

woensdag 22 januari – 17.30 tot 21.00 uur

Het Open Huis is een gezellige avond waarbij je kan meedoen, een rondleiding kan krijgen, al je vragen kan stellen, lekker dingen kan proeven, demonstraties en workshops kan volgen, kennis kan maken met onze talentrichtingen, kletsen met leerlingen en docenten en nog veel meer. Kom samen met je vader en/of moeder gezellig langs!

Aanmelden

De aanmeldformulieren voor het nieuwe schooljaar zijn vanaf januari beschikbaar. Op 6 maart is de sluitingsdatum voor het inleveren van het aanmeldingsformulier brugklas 2019-2020. Het is belangrijk dat je het aanmeldformulier volledig ingevuld, inclusief bijlagen en voorzien van een handtekening opstuurt naar het Lingecollege:

postbus 224
4000 AE Tiel

Persoonlijk aanmelden kan ook: op woensdag 4 maart op de schoollocatie tussen 15.30 en 17.30 uur.

Kennismaking nieuwe brugklassers

Vlak voor de zomervakantie organiseren wij een kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen.
‘s Avonds ontvangen wij de ouders. De mentoren worden voorgesteld en we informeren onder andere over: ouderbijdrage en schoolboeken, aan te schaffen lesmateriaal en de eerste weken in de brugklas.
*De uitnodigingsbrief voor de kennismakingsmiddag- en avond versturen wij begin juni.