Zoeken

Home / Actueel / De Overstap 10-14

De Overstap 10-14

11 / 10 / 2021 - PrO mavo beroepscollege lyceum

Zit je in groep 7 van de basisschool en vind je de stap naar de middelbare school straks wel heel groot? Dan is De Overstap 10-14 misschien iets voor jou!

Op De Overstap 10-14 zitten leerlingen voor wie het beter is om de keuze voor de middelbare school een jaar uit te stellen. In groep 8 krijg je een middag in de week uitdagende lessen waarin veel aandacht is begrijpend lezen, leesplezier en vaardigheden die je op school nodig hebt. Bijvoorbeeld beginnen met werken, grote opdrachten maken of het plannen van je werk. Na groep 8 ga je naar de eerste klas op het Lingecollege. Daar vorm je samen met je Overstap-klasgenootjes de brede brugklas.

Wat jouw niveau is voor de middelbare school wordt bepaald na het eerste jaar in de brede brugklas in plaats van na groep 8. Dit geeft jou de tijd om te groeien en rustig te landen in je eerste jaar op de middelbare school.

Denk je dat De Overstap 10-14 wat voor jou is? Vraag er dan eens naar bij je juf of meester. Die kan jou vertellen of je in aanmerking komt voor De Overstap 10-14 Tiel.

Nadat je bent aangenomen voor De Overstap 10-14 Tiel volg je iedere maandag van 15:00 tot 17:00 uur uitdagende lessen van Janita Janssen en Anne Diepeveen.

Heb je nog vragen over De Overstap 10-14 Tiel? Stel ze dan gerust aan jouw juf of meester. Of stuur een mail naar deoverstap1014@opo-r.nl.

    Anne Diepeveen 

 

Janita Janssen

 

Lees ook