Home > Actueel > Coronaregels: hoe zit het ook al weer?

Coronaregels: hoe zit het ook al weer?

De overheid heeft vrijdag 12 november nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Die zijn nog niet allemaal ingegaan. We merken dat dat voor onduidelijkheid zorgt. Op het Lingecollege houden we ons daarom vanaf vandaag aan alle nieuwe maatregelen. Voor de duidelijkheid zetten we alle regels die wij vanaf nu hanteren op een rij.

Als u van school bericht heeft gekregen over een besmetting van een medeleerling, geldt het volgende:

Uw kind is een nauw contact van de besmette leerling en is wel immuun

Als uw kind immuun is voor corona (volledig gevaccineerd of in het afgelopen half jaar corona heeft gehad), dan kan uw kind gewoon naar school. Wel is het belangrijk om op te letten of uw kind klachten heeft of krijgt. Bij klachten: laat uw kind zo snel mogelijk testen. Gebruik dan geen zelftest, maar maak een afspraak bij de GGD via 0800 – 1202.

Uw kind is een nauw contact van de besmette leerling en is niet immuun

Als uw kind niet immuun is voor corona (niet volledig gevaccineerd of in het afgelopen half jaar geen corona heeft gehad), dan moet uw kind in quarantaine. Op de vijfde dag na de besmetting kan uw kind zich laten testen. U kunt een testafspraak maken bij de GGD via 0800 – 1202. Bij een negatieve uitslag kan uw kind weer naar school. Wel vragen wij u dit dan even te melden bij onze servicedesk.

Uw kind is een overig contact van de besmette leerling

In dit geval kan uw kind gewoon naar school. Wel is het belangrijk om op te letten of uw kind klachten heeft of krijgt. Bij klachten: laat uw kind zo snel mogelijk testen. Gebruik dan geen zelftest, maar maak een afspraak bij de GGD via 0800 – 1202.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de GGD via 088 – 144 71 23.

 

Voor leerlingen

Heeft iemand bij jou in huis corona?

  • Dan ga je in quarantaine. Kijk voor de exacte regels over quarantaine en testen tijdens quarantaine op de site van de Rijksoverheid.

Heb je klachten?

  • Als je klachten hebt, laat je je testen bij de GGD. Je kunt een testafspraak maken bij de GGD via 0800 – 1202
  • Een zelftest kun je alleen gebruiken als je geen klachten hebt.

Wanneer volg je online lessen?

  • Ben je thuis in quarantaine? Als je niet ziek bent, verwachten we je dat je je lessen online volgt. Je mentor informeert jouw docenten hierover.

Wat als je zelf besmet bent?

  • Laat je ouders je ziekmelden (of meld jezelf ziek als je 18 jaar of ouder bent) met de vermelding dat het om corona gaat.
  • Heb je geen last van je besmetting? Dan volg je je lessen online.
  • Ben je ziek? Beterschap!

Vanaf vrijdag 19 november check je gemakkelijk via de quarantainecheck van de Rijksoverheid of je in quarantaine moet.

Deel artikel:

Meer van deze categorie: