Zoeken

Home / Actueel / Basisschooladvies bepaalt niveau middelbare school

Basisschooladvies bepaalt niveau middelbare school

01 / 04 / 2020 - Geen categorie

De eindtoets voor leerlingen van groep 8 wordt dit jaar niet afgenomen, vanwege de coronamaatregelen. Het schooladvies van de basisschool bepaalt op welk niveau een leerling start op de middelbare school.

Het Lingecollege heeft het vertrouwen dat onze collega’s van het primair onderwijs de schooladviezen voor de middelbare school zorgvuldig hebben opgesteld. Voor het plaatsen van onze brugklasleerlingen voor schooljaar 2020-2021 gaan we daarom uit van de nu uitgebrachte schooladviezen. We zien geen aanleiding om onze collega’s van het primair onderwijs te vragen om het uitgebrachte schooladvies te bevestigen. Wanneer een basisschool het schooladvies voor bepaalde leerlingen toch wil veranderen, dan vragen we de basisschool om de noodzaak van een ander schooladvies te onderbouwen.

Het uitgangspunt van het Lingecollege was en blijft dat de basisschool in het schooladvies het juiste niveau aangeeft. Het Lingecollege plaatst de leerlingen in één van die brugklassen. In persoonlijke gesprekken informeert de basisschool het Lingecollege over de leerlingen die zich bij het Lingecollege hebben aangemeld. (Dat noemen we een warme overdracht.) Het Lingecollege plaatst de leerling op zo’n niveau dat hij/zij alle ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

Wijkt de wens van de ouders/verzorgers voor een bepaald niveau af van het schooladvies van de basisschool? Dan is het schooladvies leidend voor plaatsing van de leerling.

Ondanks dat het Lingecollege nu gesloten is vanwege coronamaatregelen, doen we onze uiterste best om ouders/verzorgers vóór woensdag 22 april bericht te sturen over in welke brugklus hun kind is geplaatst. Mocht dit niet lukken, dan informeren we ouders/verzorgers zo snel mogelijk na de meivakantie. Die duurt van 22 april tot en met 5 mei.

Lees ook