Zoeken

Home / Actueel / Afscheid van een icoon

Afscheid van een icoon

30 / 09 / 2020 - Beroepscollege mavo en lyceum

Na 41 jaar onderwijs in Tiel nam Carin Wittens, docent Engels, dinsdag 29 september afscheid van haar collega’s en leerlingen. Volgens directeur Han ter Reegen is zij een icoon van het Lingecollege.

Ter Reegen memoreerde de vele veranderingen die Wittens heeft meegemaakt. In haar afscheidswoord vertelde de docent Engels dat zij maar liefst 7 directeuren en 11 afdelingsleiders had meegemaakt en evenzoveel landelijke en regionale verandering in het onderwijs. Dat heeft haar er niet van weerhouden met passie en enthousiasme vele leerlingen Engels te leren.

Huidig teamleider Thijs van den Brink vertelde dat ze zeer begaan was met alle leerlingen. Of dat nu was in de les, op schoolreis naar Londen of bij een van de vele buitenschoolse activiteiten. En zoals ze zelf zei: “Soms moest ik ze troosten en soms ook streng toespreken”.

In haar lange carrière op het Lingecollege heeft ze aan bijna alle niveaus lesgegeven. Van vmbo bbl tot atheneum. Vol goede moed is ze gestopt met lesgeven. Graag had ze dat gedaan in de klas met de leerlingen. Door COVID-19 kreeg dat een andere wending. Haar laatste les vond thuis plaats. Vanuit haar werkkamer, online met haar leerlingen. Haar leerlingen, haar school, onze Carin. Einde van een tijdperk. Bijna althans. Want bij het vertrek liet Wittens weten naar de diploma-uitreiking te komen van de leerlingen die ze ook in de niet-examenklassen heeft lesgegeven. Een icoon is altijd welkom.